Elma şekerini kendiniz yapmayı denediniz mi hiç? Küçüklüğümün favori şekerlerindendi. Evde elmayı bol bulduğumuz zamanlarda kendimiz de yapardık. Parklarda ve okul kenarlarında satılırdı, biz de buralardan alırdık. Çıtır çıtır yerdik. Evde denemek isteyenler için nasıl yapıldığını paylaşmak istiyorum. Şimdi büyüdük ama küçük misafirlerim için yakın zamanda yapmayı düşünüyorum.
Elma şekeri yapmak için gerekli malzemeler;
5 -6 tane elma (küçük boy olursa daha iyi)
Çöp şiş ya da ince şeker / dondurma sapı
Kırmızı renk vermesini istiyorsanız kırmızı gıda boyası ama benim tercihim değil
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı;
İlk olarak elmalarımızı kabuklarını soymadan iyice yıkıyoruz. Daha sonra elmalarımızın saplarını çıkartıp, yerine çöp şişlerimizi takıyoruz.
Tencereye toz şeker, limon ve suyu ilave edip kaynatıyoruz. Elmaların kırmızı rengi almasını istiyorsanız tenceredeki şurubun içerisine 3-4 damla gıda boyası damlatın. Doğallıktan yanaysanız gıda boyası damlatmanıza gerek yoktur. Damlatmazsanız şekerin doğal rengi turuncu oluyor.
Tenceredeki kaynamakta olan şurubunuza elmalarını bandırın. Her tarafına elma şurubundan bulaşacak şekilde elmanızı şurubun içinde gezdirin.
Son olarak üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tepsi üzerine elmalarınızı, çöp şişi yani tutulacak kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Elma şekerleriniz 1 saat gibi bir süre sonunda yemeye hazır olacaktır.
Afiyet olsun…
what is your language/country? :)
YanıtlaSilwhat is your language/country? :)
YanıtlaSil