28 Ekim 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK TARİFİ


Özellikle havucun bol olduğu zamanlarda sıkça yaptığım kektir. Çok lezzetli oluyor. Normalde sade kekleri pek sevmem genelde kakaolu kekleri tercih ederim. Ama ilk havuçlu kek arkadaşımın önerisiyle tereddütte kalarak yaptım. Tatmadan tarife göre ilk olarak kendi yaptığımı tadacaktım. Neyse bundan birkaç yıl önce arkadaşımdan aldığım bu tarifle evde havucumun bol olduğu zamanlarda bu keki yaparım. Hem çok yumuşak oluyor hem de içindeki ceviz ve tarçın aromasıyla harika bir tat oluyor. İlk denememde çok şaşırmıştım, havuçtan kek nasıl olur acaba diye. Ama ön yargılı olmamak lazım harika oluyor. Bu tarifi de deneyin diye yazıyorum. Ölçüleri doğru kullandıktan sonra herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. Geçelim malzemelerimiz ve tarifimize…


Havuçlu Kek için malzemeler; 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, 3 tane yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 paket kabartma tozu.




Yapılışı; Önce toz şeker ile yumurtaları bir mikser ya da çırpma teli ile çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağımızı ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Ardından dövülmüş ceviz, rendelenmiş havuç, tarçın, un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Ve iyice çırpıyoruz. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra yağlanmış tepsimize kek harcımızı boşaltıyoruz. Fırınımızın ısı ayarını 175 dereceye getirip, tepsimizi fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 30 -40 dk arasında kekimiz pişmiş olacaktır. Fırından aldıktan sonra keki soğumaya bırakıyoruz. Dilerseniz üzerine krem şanti sürüp, tarçın ekebilirsiniz. Süsleme işi size kalmıştır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder