15 Ekim 2013 Salı

KIŞ AYLARINDA NELER YEMELİYİZ?






Kış mevsiminde vücut direncimizi artırmak, mevsimsel hastalıklarından korunmak ya da en hafif şekilde hastalığı atlatmak için iyi beslenmemiz gerekmektedir.



Peki bunlar için hangi besinleri tüketmeliyiz? Havuç: bir çok vitamin yönünden zengin olan havuç kesinlikle tüketilmesi gereken bir sebzedir. Havuç, vücudumuzda bulunan zararlı maddelerin atılmasında etkilidir. Solunum yolu hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Kanı temizler. Sarımsak: tam bir doğal antibiyotik olduğu için yine kış mevsiminde kesinlikle sofralarınızdan ve yemeklerinizden sarımsağı eksik etmeyin. Marul: Kalsiyum açısından zengin bir sebzedir. Yine havuç gibi marul da vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Demir, çinko gibi birçok minerali içermektedir.




Hastalıklardan çabuk kurtulmayı sağlar. Lahana: Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Vücuttaki zararlı maddelerin, mikropların atılmasını sağlar. Soğan: Yine yemeklerinizden ve salatalarınızdan eksik etmemeniz gereken sebze ise soğandır. Vücudun zararlı maddelerden ve mikroplardan arındırılmasını sağlar. Vücut direncini artırmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder