
Kış mevsiminde vücut direncimizi artırmak, mevsimsel hastalıklarından korunmak ya da en hafif şekilde hastalığı atlatmak için iyi beslenmemiz gerekmektedir.
Peki bunlar için hangi besinleri tüketmeliyiz? Havuç: bir çok vitamin yönünden zengin olan havuç kesinlikle tüketilmesi gereken bir sebzedir. Havuç, vücudumuzda bulunan zararlı maddelerin atılmasında etkilidir. Solunum yolu hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Kanı temizler. Sarımsak: tam bir doğal antibiyotik olduğu için yine kış mevsiminde kesinlikle sofralarınızdan ve yemeklerinizden sarımsağı eksik etmeyin. Marul: Kalsiyum açısından zengin bir sebzedir. Yine havuç gibi marul da vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Demir, çinko gibi birçok minerali içermektedir.

Hastalıklardan çabuk kurtulmayı sağlar. Lahana: Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Vücuttaki zararlı maddelerin, mikropların atılmasını sağlar. Soğan: Yine yemeklerinizden ve salatalarınızdan eksik etmemeniz gereken sebze ise soğandır. Vücudun zararlı maddelerden ve mikroplardan arındırılmasını sağlar. Vücut direncini artırmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder