23 Kasım 2013 Cumartesi

NİÇİN BALIK TÜKETMELİYİZ?

Üç tarafı denizlerle ve bir çok baraj, göl ve nehir gibi bir zenginlik içinde bir ülkedeyiz aslında. Bu konuda çok şanslıyız. Gerek su kaynağı bakımından gerekse deniz ürünleri yani özellikle balık tüketimi bakımından oldukça şanslıyız. Peki tüm bu imkanların yanında acaba yeterince balık tüketiyor muyuz ve balık tüketiminin bizim için ne kadar önemli ve niçin tüketmemiz gerektiğini biliyor muyuz?
Balık, protein bakımından çok zengin bir besindir. Aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur.
Balık, kalp hastalıklarından korur. Ayrıca felci önler.
Kemik için faydalıdır. Kalsiyum bakımından zengindir.
Şeker hastalarının özellikle tüketmesinde fayda vardır.
Astım riskini azaltır.
Prostat kanserini önler.
Cilt kırışıklıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Balık, enerji kaynağıdır.
Balığın hamilelikte tüketimi doğacak çocuk için çok faydalıdır. Çocuğun zekasını geliştirmeye yardımcıdır.
Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Bebeklerin sinir sisteminin gelişmesine, büyüme ve gelişmesine destek sağlar.
Görme yeteneğini güçlendirir.
Anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişmesinde çok etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder