Yoğurt tatlısı severek yaptığım bir tatlıdır. Hem malzeme kolaylığı hem de tatlının yapımının kolay olması tatlıya ayrı bir cazibe katıyor. Lafımı fazla uzatmadan hemen malzemelere ve tarife geçmek istiyorum.
Yoğurt tatlısı için malzemeler;
3 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı un.
Tatlının şerbeti için malzemeler;
3 su bardağı su, 3 su bardağı tozşeker, 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarifi;
Yumurta ve tozşeker çırpılır. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ da eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Yavaş yavaş un eklenir. Unu eklerken bir yandan da kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Ve iyice karışım çırpılmaya devam edilir.
Fırın 190 derecede ısıtılır. Tatlının hamuru yağlanmış tepsiye dökülür. Ve tatlımız (kek halinde) 190 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirilir. Ve kek soğumaya bırakılır. Bir yandan da tatlının şerbeti hazırlanır. Şerbet için gerekli malzemeler tencereye boşaltılıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Ve şerbet kaynamaya başlayınca bir 5 dk kadar kaynatılır. Ve şerbet ocaktan alınır 2-3 dakika bekletilir ve kekin üzerine yavaş yavaş gezdirilir.
Tatlı soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serpip süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder