Karnabahar kışın çok tüketilen bir sebzedir. Genellikle kızartma yapılır ve üzerine de sarımsaklı yoğurt dökülür. Ve yahut havuç ile birlikte yemeği yapılır. Karnabaharın ben kızartmasından çok yemeğini severim. Size de yemeğinin tarifini vermek istiyorum.
Eğer karnabahar yemeğini ilk defa yapacaksanız, ölçüleri az kullanmakta fayda var. Olur ya damak tadınıza uymayabilir. O yüzden malzemeleri olabildiğince az kullanın.
Malzemeler;
Çiçekleri parçalara ayrılmış 1 kase dolusu karnabahar,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy soğan,
1 miktar kıyma ( kıymayı göz kararı 1 avuç kadar koyabilirsiniz) ,
1 orta boy domates,
1 tatlı kaşığı salça,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
sıcak su
1 çay kaşığı tuz. ( salçanız tuzlu ise tuz koymanıza gerek yoktur.)
Yapılışı;
Soğanları ince ince doğrayın.
Havuçları daire şeklinde doğrayın.
Karnabaharın çiçeklerini parçalara ayırın. (resimdeki gibi)
Domatesleri ince ince doğrayın.
Tencereye sıvıyağı koyup, kıymayı ekleyin. Kısık ateşte kıymayı kavurun. Kıyma tam kavrulmadan ince kıyılmış soğanlarınızı ekleyin.
Soğanlar biraz yumuşayınca havucu ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
Ardından doğranmış domatesleri ilave edin.
Domatesler biraz suyunu salınca karnabaharları ilave edin.
Ve son olarak salça, tuz ve kırmızı toz biberleri ilave edip biraz daha kavurun.
Malzemeleriniz üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ilavesi yapın ve karnabahar ve havuç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder